Skip to content
Header - Filtermedia
ENTEC® filtermedia, beter dan goed!
Image is not available

Onze geurfilters kunnen gevuld worden met afgestemde filtermedia (geurkorrels) met de specifieke eigenschappen voor uw situatie.

Hierdoor zijn onze filters veelzijdig in te zetten en behoort geuroverlast tot de verleden tijd.

Header - Filtermedia
Shadow

PAARS® Geurfilterkorrels

Wanneer u last heeft van rioollucht bieden wij u PAARS® aan. Paarse filterkorrels, geïmpregneerd met kaliumpermanganaat KMnO4, die als katalysator werken in uw geurfilter. Er vindt een chemische reactie plaats waarbij zwavelwaterstof (H2S) doordringt in de korrel dankzij het de zeer open poriën structuur.

Kaliumpermanganaat is een zeer krachtige oxidator. De schadelijke gassen dringen het filtermedium in door het poreuze oppervlak waarna er een onomkeerbaar oxidatieproces plaatsvindt. Er blijven vervolgens onschadelijke restgassen over.

  • PAARS® is onbrandbaar
  • PAARS® is bestand tegen een hoge relatieve luchtvochtigheid
  • PAARS® is gebruiksvriendelijk

Het wordt o.a. toegepast in rioolgemalen, waterzuiveringsinstallaties, fabrieken en in de papierindustrie. De nog aanwezige activiteit van de korrels is eenvoudig te achterhalen. Nieuw zijn de filterkorrels paars, uitgewerkte filterkorrels worden wit. Uitgewerkte filterkorrel kunnen als normaal bedrijfsafval afgevoerd worden.

Klik hier voor nog meer informatie over PAARS®.

EnAC-series® Geurfilterkorrels

Bij zwaardere geuroverlast raden wij geurfilterkorrels uit de EnAC-series® aan. Deze serie bestaat uit 23 speciaal ontwikkelde soorten geactiveerde kool. Klik rechts op de knop “overzicht” voor de beschikbare soorten toepassingen.

De zwarte filterkorrels hebben een poreuze inerte koolstofmatrix, met een zeer groot intern oppervlak. Per gram heeft kan het oppervlakte oplopen tot een oppervlakte van twee voetbalvelden. De filterkorrels uit de EnAC-Series® worden gemaakt van koolstof bevattende materialen als hout, steenkool en kokosnootschalen. Het wordt gevormd door een thermisch proces waarbij vluchtige componenten worden verwijderd in de afwezigheid van zuurstof.

De EnAC-Series® bezitten een hoge werkingscapaciteit voor een breed spectrum aan geuren die voorkomen in afvalwater en industriële toepassingen als thiolen, chlorides en koolwaterstoffen. Het onderhoud is eenvoudig en de EnAC-Series® zijn geschikt voor discontinue processen. Dit betekent dat het reactief werkt: als het geurfilter stank aangeboden krijgt, gaan de korrels een oxidatieproces aan met de stank veroorzakende stoffen.

De EnAC-Series® werken ook in biogassen en is juist geschikt voor zwaardere geurmoleculen, onder andere aardolie en teer. Voor elk zo goed als elk type geurbelasting is er een specifieke serie ontwikkeld.

Klik hier voor nog meer informatie over de EnAC-series®.

CustomBlend® Geurfilterkorrels

Uniek in de wereld van adsorptie, chemisorptie en oxidatie is onze CustomBlend®. Onze afdeling R&D heeft nieuwe calculatiesoftware ontwikkeld welke we nu in kunnen zetten om voor elke situatie de beste filtermedia mix te maken. De mix van geselecteerde EnAC-soorten en PAARS® wordt in verschillende fases ingezet voor het optimale resultaat in uw specifieke situatie.

CustomBlend® heeft de grootste range en is zeer geschikt voor piekbelasting. Het wordt in rioolgemalen, waterzuiveringsinstallaties, fabrieken, raffinaderijen en in de papierindustrie gebruikt om moleculen met een hoog MOL gewicht te verwijderen. Maar ook componenten met een hoge vluchtigheid.

Klik hier voor nog meer informatie over de CustomBlend®.

Filtermedia
Serviceovereenkomst voor Entec Geurfilters en filterkorrels

Filterkorrels worden in de regel vervangen tussen de 9 maanden en één à twee jaren. Dit is echter geheel afhankelijk van de aangeboden verontreiniging. Voor het onderhoud van uw geurfilter, controle en vervanging van de filterkorrels kunnen wij u een servicecontract aanbieden. Dit houdt in dat wij op geplande data en in overleg met u het geurfilter nakijken.

Tijdens het onderhoud ontdoen wij uw geurfilter van ingroei van onkruid, checken wij de sloten en maken wij het geurfilter schoon. Zo nodig vervangen wij de filterkorrels. Na afloop van de service beurt ontvangt u een service rapport. In het service rapport worden alle bijzonderheden over de staat van uw geurfilter vermeld. Hoe wij het geurfilter en de filterkorrels aantroffen, eventuele vervuiling van het geurfilter en ingroei van onkruid. Defecten en de eventuele hoeveelheid vervangen filterkorrels worden vermeld.

Om het rapport compleet te maken worden, waar nodig, foto’s aan het rapport toegevoegd. Hebt u tussen de geplande service beurten een probleem of geuroverlast, dan staan wij voor u klaar. 

U bent verzekerd van 24/7 bereikbaarheid en servicegerichtheid.