Skip to content
Header - Geurfilters

ENTEC® geurfilter:
dé oplossing voor elk geurprobleem.

Image is not available

​Inmiddels heeft Entec Holland al duizenden geurfilters geplaatst in o.a. Nederland en België.

Dit zijn onder meer 1100 rioolgemalen die
geen geuroverlast meer veroorzaken
voor de directe omgeving!

​Inmiddels heeft Entec Holland al duizenden geurfilters geplaatst in o.a. Nederland en België.

Dit zijn onder meer 1100 rioolgemalen die
geen geuroverlast meer veroorzaken
voor de directe omgeving!

​Inmiddels heeft Entec Holland al duizenden geurfilters geplaatst in o.a. Nederland en België.

Dit zijn onder meer 1100 rioolgemalen die
geen geuroverlast meer veroorzaken
voor de directe omgeving!

Header - Geurfilters
Shadow
Het ENTEC® Geurfilter

Voor geurbestrijding zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de sector waarin ze worden gebruikt. Entec Holland is sinds 1971 gespecialiseerd in geurbestrijding. Deze jarenlange kennis en ervaring vormen de basis van onze R&D-afdeling en hebben geleid tot een effectief assortiment van hoogwaardige producten en diensten op het gebied van geurbestrijding.

We hebben een selectie van onze standaard geurfilters voor u op een rijtje gezet. Deze filters zijn vaak de basis voor uw maatwerk oplossing. Alles is aan te passen naar uw situatie, eisen en wensen. Elke gewenste RAL-kleur, speciale coatings, anti-diefstal en -vandalisme en leidingwerk voorkeuren zijn hier enkele voorbeelden van.

ENTEC® HC40.6 geurfilter

De meest compacte oplossing. Geschikt voor bijvoorbeeld individuele- / huishoudelijke afvalwaterbehandeling stations, kleine pompkelders, huisventilatie, en SBR-septictanks. In plaats van de conventionele cassettes worden in dit filter wegwerpcilinders gebruikt. Deze zijn vooraf gevuld met speciale ENTEC® media en kunnen daarom zeer snel en eenvoudig worden vervangen. De HC40.6 heeft een maximale capaciteit van 37,5 liter filtermedia.

ENTEC® HC70 geurfilter

Herkenbaar voor de meesten is dit model, wat qua vorm op een paddenstoel lijkt. Het doeltreffende ontwerp maakt het mogelijk dat het filter bijna overal ingezet kan worden en garandeert de beste geurbestrijding. Er zijn niet voor niets al meer dan 2000 filters geïnstalleerd, op de meest uiteenlopende locaties.

Afhankelijk van uw situatie – het type/de mate van vervuiling en de stroomsnelheid – adviseert Entec hoeveel cassettes u nodig heeft en welk type medium moet worden gebruikt voor het beste resultaat in uw specifieke situatie. De HC70 heeft een capaciteit van 3 cassettes, gelijk aan 75 liter filtermedia.

ENTEC® HC60 geurfilter

De HC60 is vergelijkbaar met de HC70, maar nog veelzijdiger in toepassing en heeft een grotere capaciteit. Dit rechthoekige model heeft een maximale capaciteit van 6 cassettes, ofwel 150 liter filtermedia.

Door zijn vorm kan dit filter naast een bodemmontage ook aan de muur worden bevestigd. Daarbij is de inlaat volledig naar wens te positioneren. De uitlaat is in het dak verwerkt, maar sommige situaties vragen om een gasdichte uitlaat richting bijv. een schoorsteen. Ook daar is de HC60 uitermate geschikt voor.

Bovendien geeft dit model de ruimte voor additionele opties als bijvoorbeeld een UV-C unit of (interne-) ventilator.

ENTEC® HC120 geurfilter

De krachtpatser onder de “kleine” geurfilters. Meer filtermedia benodigd, maar de ruimte is nog enigszins beperkt? Dan is de HC120 de oplossing. De flexibiliteit van de HC60, maar dan dubbele capaciteit. Dat betekent maar liefst 12 cassettes, ofwel 300 liter filtermedia! 

Door de vergroting van het filter is er ook meer ruimte ontstaan voor de additionele opties als UV-C en ventilatoren. Wanneer er nog meer filtermedia benodigd is, is dit model uit te breiden tot de HC180 met een capaciteit van 450 liter filtermedia.

ENTEC® HC-STR geurfilter

De onzichtbare maar zeer effectieve oplossing.

Meer tekst en uitleg komt hier z.s.m. te staan. Wilt u eerder meer informatie neem dan vooral contact op.

ENTEC® HC-LK geurfilter

Het ondergrondse filter met luik is ruim inzetbaar door zijn flexibiliteit in formaat. Van enkele cassettes tot bulk, zonder dat het de horizon beïnvloedt. Zeer laag bij de grond en optioneel voorzien van diverse veiligheidssluitingen.

Meer tekst en uitleg komt hier z.s.m. te staan. Wilt u eerder meer informatie neem dan vooral contact op.

ENTEC® HC-D400 HDPE bulk geurfilter

Een grote hoeveelheid lucht en/of een zware vervuiling vraagt om meer filtermedia. Onze “kleine” bulkfilter, uitgevoerd in hoogwaardig HDPE is hier uitermate geschikt voor.

Dit filter wordt vaak ingezet i.c.m. een service-/onderhoudscontract. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar het vervangen van de filtermedia.  (Dit is overigens bij alle filters mogelijk!) Wij nemen het volledige onderhoud op ons, waarbij u altijd op de hoogte wordt gehouden middels een uitgebreide rapportage voorzien van uitslagen en beeldmateriaal. Naast het gemak biedt dit geruime besparingen op tijd, personeel en wordt het filtermedia op de meest efficiënte wijze ingezet door onze deskundige onderhoudsmonteurs. 

ENTEC® HC-D800 HDPE bulk geurfilter

Gelijk aan het “kleine” bulkfilter HC-D400, is de HC-D800, met het verschil dat deze filters meer capaciteit hebben. Zo is bijvoorbeeld 1 mfiltermedia geen enkel probleem.

Deze filters worden vaak ingezet i.c.m. een service-/onderhoudscontract. Hierdoor heeft u geen omkijken meer naar het vervangen van de filtermedia.  (Dit is overigens bij alle filters mogelijk!) Wij nemen het volledige onderhoud op ons, waarbij u altijd op de hoogte wordt gehouden middels een uitgebreide rapportage voorzien van uitslagen en beeldmateriaal. Naast het gemak biedt dit geruime besparingen op tijd, personeel en wordt het filtermedia op de meest efficiënte wijze ingezet door onze deskundige onderhoudsmonteurs. 

ENTEC® Extra groot en Maatwerk

Grote en industriële oplossingen op de meest effectieve wijze ingezet, waardoor de running cost zo laag mogelijk blijven bij een optimaal resultaat. Van Biogas installaties tot aan olieverwerkingsbedrijven, Entec Holland biedt de oplossing op maat.

Meer tekst en uitleg komt hier z.s.m. te staan. Wilt u eerder meer informatie neem dan vooral contact op.

ENTEC® HC-Diamond Series

Vaak toegepast op luxe jachten. Onder andere voorzien van een anti-condens oplossing, de plaatsing van de in-/uitlaat is naar wens, de grootte is aanpasbaar zodat deze altijd past en het heeft een hoogwaardige coating zodat zelfs een zichtbare locatie geen probleem is.

In het geurfilter worden cartridges geplaatst die zijn gevuld met speciale EnAC®-media, afgestemd op de toepassing. Met deze filtermedia bent u gegarandeerd van de hoogste efficiëntie. Bovendien zijn deze cartridges zeer eenvoudig te vervangen als ze verzadigd zijn.