Skip to content
Header - Rioolgemalen
De specialist in geurbestrijding bij rioolgemalen.
Image is not available

Geuroverlast voor de omgeving = verleden tijd! Entec heeft namelijk de oplossing voor elke situatie.

Zelfs een servicecontract is mogelijk, zodat u er totaal geen omkijken meer naar heeft.

Header - Rioolgemalen
Shadow

Reeds meer dan 1300 rioolgemalen zijn voorzien van een geurfilter van Entec Holland BV, waardoor de directe omgeving verlost is van geur- en stankoverlast.

Rioolgemalen

Een rioolgemaal wordt gebruikt in een rioolstelsel om afvalwater naar een hoger peil te brengen of over langere afstand te transporteren. Er zijn twee categorieën waar er geuroverlast ontstaat:

Natte kelder. De pompen zijn zogenaamde dompelpompen en staan geheel onder water in de ontvangstkelder. Zo\’n kelder is doorgaans minimaal 2,5 meter diep, alhoewel veel grotere dieptes ook voorkomen.

Droge kelder. De pompen staan in een droge kelder naast de ontvangstkelder. De pompen zuigen water aan via een leiding en persen het een persleiding in.

H2S en overige giftige-/stinkende gassen

De ontvangstkelder van de eerdergenoemde rioolgemalen is de plek waar de geuroverlast vandaan komt. Afvalwater stinkt altijd, maar doordat het water geregeld stil staat (o.a. in de persleidingen) ontstaat er een anaerobe situatie. De omgeving waarin H2S zich razendsnel ontwikkeld.

H2S (waterstofsulfide) kenmerkt zich door o.a. de geur van rotte eieren. En naast dat het stinkt is het een zeer giftige stof. Alle reden om bij rioolgemalen de uitstoot van deze (en overige) gassen te voorkomen. Hoe gevaarlijk is H2S? Dat is te zien in de onderstaande vergiftigingstabel (klik op de afbeelding).

 

Entec Holland BV is gespecialiseerd in het bestrijden en voorkomen van deze problematiek. Met plaatsing van filters gevuld met specifieke media, zorgen wij ervoor dat de omgeving verlost is van de vervelende (en soms gevaarlijke) situatie. Veel toegepaste modellen zijn onder meer de:

ENTEC® HC-70

Herkenbaar voor de meesten is deze paddenstoelvorm. Lees hier meer over het HC-70 geurfilter.

ENTEC® HC-60

Vergelijkbaar met de HC70, maar nog veelzijdiger in toepassing en grotere capaciteit.. Lees hier meer over het HC-60 geurfilter.

ENTEC® HC-120

De krachtpatser onder de “kleine” geurfilters. Lees hier meer over het HC-120 geurfilter.

Wij helpen u graag van advies tot plaatsing en service.